In november 2014 werd Rietveld Wines door vakblad Wijnpers verkozen tot een van de beste drie wijnzaken in Nederland. Een bijzondere prijs voor de wijnzaak in de Twijnstraat die logischerwijze tot veel klandizie zou leiden. 

Het tegendeel bleek het geval. Druk werd het nooit. De chique uitstraling en het geavanceerde touch screen apparaat dat de klant moest helpen met de keuze was opvallend, maar kreeg weinig mensen over de drempel. Een jaar later ging Rietveld Wines enige tijd dicht om vervolgens een doorstart te maken.

"We hebben de bakens verzet en willen meer een ‘wijnexperience’ gaan brengen", zei eigenaar Rob Rietveld tegenover DUIC. Het klonk veelbelovend, maar in de praktijk bleek de zaak slechts een paar dagen per week open te zijn en was er van enige experience geen sprake.

Het definitieve einde kondigde zich aan toen de laatste weken de winkel "vanwege ziekte" dicht was. Vandaag is Rietveld Wines leeggehaald. Kennelijk heeft de consument geen behoefte aan een touchscreen apparaat of een wijnexperience.

Na het vertrek van bakkerij Stellaard en Bag and Buy is er nu een derde winkelpand leeg in de Twijnstraat.