Stichting Arkin uit Amsterdam is de nieuwe eigenaar van Victas Verslavingszorg. De overname van de failliete instelling betekent dat de continuïteit van de zorg is veiliggesteld. 

Jeroen Muller, de bestuursvoorzitter van Arkin, zegt over de overname: "Cliënten en medewerkers dreigden de dupe te worden van een situatie waar niemand om gevraagd heeft."

Het Amsterdamse bedrijf was al langer geïnteresseerd in een overname van de instelling. "Wij waren al erg geïnteresseerd in Victas, omdat deze zorginstelling bekend staat om de hoge kwaliteit van zorg."

Arkin wil zoveel mogelijk Victas medewerkers aan het werk houden. Muller: "Het zijn professionals die erg betrokken zijn bij hun cliënten. We hebben ze hard nodig." Hoeveel medewerkers hun baan uiteindelijk zullen behouden, is voornamelijk afhankelijk van de definitieve omvang van de contractafspraken met financiers, zoals zorgverzekeraars en gemeenten.

Arkin

De cliënten van Victas, verwijzers, medewerkers en andere belanghebbenden worden deze week nader geïnformeerd over de overname. In het belang van de gewenste continuïteit van zorg zal Arkin met de (toekomstige) eigenaar van het pand in de ABC-straat in overleg te treden over een nieuw te sluiten huurovereenkomst. Ook met de eigenaren van overige panden zal overleg plaatsvinden.

Arkin behandelt mensen met psychiatrische stoornissen en complexe psychische- en verslavingsproblematiek. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bieden van complexe zorg in een (groot)stedelijke omgeving.