Een ouder echtpaar, beiden 65-jaar, zijn gisteravond mishandeld in het Maximapark in Vleuten door drie jonge vrouwen. "Een triest incident", laat de politie weten.

Toen de man van het stel op de grond was geduwd, werd hij meerdere keren geschopt.

Omstreeks 18.35 uur genoot het oudere echtpaar van een avondwandeling in het Maximapark. Ter hoogte van het restaurant stond een auto midden in het groen geparkeerd.

Auto’s zijn daar strikt verboden. Bij de auto stonden drie jonge vrouwen. Het echtpaar sprak de vrouwen aan op hun 'parkeergedrag'. Deze waren hier niet van gediend, waarop het echtpaar besloot de politie te bellen.

Arrestatie

Toen ze bezig waren met de politie te bellen liep de situatie uit de hand. De vrouw werd geduwd en toen haar man tussenbeide kwam werd hij omver geduwd. Toen de 65-jarige op de grond lag werd hij meerdere keren geschopt. Hierna reden de vrouwen met hoge snelheid weg in de richting van de Utrechtseweg.

Inmiddels is één van de betrokken verdachten, een 20-jarige vrouw uit Utrecht, in haar woning gearresteerd. De politie is nog opzoek naar de andere verdachten en roept getuigen zich op te melden.