De universiteiten van Utrecht, Toronto en Hong Kong gaan gezamenlijk onderzoek doen naar gezond leven in de stad.

Het is voor het eerst dat expertise en inzichten in stedelijke problematiek vanuit drie verschillende mondiale stedelijke regio’s met elkaar worden gecombineerd.

Het onderzoek moet leiden tot nieuwe, duurzame oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen die de bevolkingsgroei in steden met zich meebrengt. De samenwerking richt zich op onderzoek naar migratie, de rol van burgers op de (spel)regels van de samenleving en op gezondheid in de stedelijke omgeving.

Een van de onderzoeksgebieden waar wetenschappers van de drie universiteiten zich op richten is ‘Volksgezondheid’. Via Big Data en nieuwe meetmethodes wordt het effect van hoe mensen leven, werken en interacteren met hun fysieke en sociale leefomgeving uit de drie verschillende continenten, in kaart gebracht.

Sensoren

Met een combinatie van sensoren, wearables, fysische en statistische modellen wordt de data verzameld en vervolgens gekeken wat de impact is van de leefomgeving en 24-uurs economie op de gezondheid van de mens en hoe biologische metingen gebruikt kunnen worden om de impact van de leefomgeving op de gezondheid van de mens beter te kwantificeren.