Het Centraal Museum heeft enorme muurkunstwerken laten plaatsen van replica’s van de meesterwerken uit de museumcollectie. Op drie muren in de binnenstad van Utrecht prijken de metershoge werken uit de oude schilderkunst. 

Aanleiding voor de campagne is de opening van het verbouwde Centraal Museum. Met deze campagne wil het museum meer mensen bekendmaken met topstukken van Utrechtse kunstenaars uit de museumcollectie. Naast het doel om mensen bekender te maken deze stukken, hoopt het Centraal museum ook dat Utrechters via deze campagne zich meer verbonden gaan voelen met de museumcollectie.

De campagne startte eind maart, met de plaatsing van de werken Portret van Amalia van Solms (1602-1675) door Gerard van Honthorst aan de Van Asch van Wijckskade en Allegorie van het geloof (de dood van Maria) (1626-1627) door Hendrik ter Brugghen aan de Oosterkade. Gisteravond is de derde muurtekening voltooid van Bacchus (1628) door Joachim Wtewael.

De huiseigenaren van deze drie muren kozen zelf het schilderij dat op hun muur is geplaatst. Het project is in uitvoering nieuw in zijn soort, waardoor het nog onbekend is hoelang de werken kunnen blijven hangen.

Na een verbouwing van drie jaar opent op 22, 23 en 24 april het nieuwe Centraal Museum in zijn volle omvang zijn deuren. Het museum heeft een totale metamorfose ondergaan.