Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week op DUIC de leukste uittips.

Falling Dreams (10+) Het Filiaal Theatermakers

Laat je meeslepen in een grenzeloos avontuur vol beeld, poëzie en stoere muziek. Ken je het gevoel dat je valt, net voor je echt inslaapt? Falling Dreams gaat over dat moment. In vliegende vaart beland je in het dromende hoofd van een meisje van twaalf. Haar gedachten komen en gaan en de beelden lopen dwars door elkaar heen.

Wanneer: vrijdag 8 april 20:00 en zaterdag 9 april 19:00
Waar: Het Huis Utrecht, theaterzaal
Meer info: website van Tweetakt

Tweetakt op Fort Ruigenhoek

Naast het programma in de binnenstad, kun je Tweetakt vanaf dit weekend ook in de weekenden op de groene buitenlocatie Fort Ruigenhoek in Groenekan (voorheen onder de naam KAAP – nu volledig geïntegreerd in Tweetakt) bezoeken. Het programma hier bestaat uit beeldende kunst, dans en theater. Leuk voor ouders en kinderen!

Wanneer: zaterdag 9 april en zondag 10 april van 11.00 tot 18.00 
Waar: Fort Ruigenhoek, Groenekan 
Meer info: website van Tweetakt 

Lentefeest in de Torteltuin

Zaterdag kun je naar het Lentefeest in Speeltuin de Torteltuin. Clown Ronnie komt en brengt zijn ballonnen mee. Je kunt je laten schminken, er is een springkussen, lekker eten, grabbelen en dit jaar kun je voor het eerst mee doen met een echte loterij, mede mogelijk gemaakt door de sponsoren! Entree is gratis voor abonnementhouders en 2 euro voor andere bezoekers.

Wanneer: 9 april van 11.30 tot 15.30 
Waar: Speeltuin de Tortelduin, Kwartelstraat 68, Utrecht
Meer info: Facebookpagina van het Lentefeest

Voorlezen in het nijntje museum

Elke zondagmiddag wordt er in het nijntje museum voorgelezen door de medewerkers van het museum. Deze activiteit maakt het extra leuk om het museum op een zondag te bezoeken. In de verschillende themaruimten kunnen de kinderen samen met nijntje de wereld ontdekken. Reserveer alvast via internet een kaartje, dat scheelt in de rij staan!

Wanneer: zondag om 14.00 en om 15.00
Waar: nijntje museum, agnietenstraat 2, Utrecht
Meer info: website van het nijntje museum

Leer programmeren

Bij CoderDojo Utrecht leren kinderen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Op zaterdagmiddag kunnen kinderen in Vleuten terecht voor een middag programmeerles.

Wanneer: zaterdag 9 april om 13.30
Waar: Bibliotheek Vleuterweide, Burchtpoort 16, Vleuten
Meer info en inschrijven: website CoderDojo

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl