De veelbesproken en omstreden kno-arts van het UMC Utrecht heeft nog een fatale medische blunder op zijn naam staan. Dat blijkt uit onderzoek van het tv-programma Zembla vandaag naar buiten is gebracht. 

De arts waarvan eerder door het programma duidelijk werd gemaakt dat  twee patienten door zijn missers zijn overleden, blijkt nu ook een derde fatale misser op zijn naam te hebben bij een operatie in 2010. Ook in dit geval heeft het ziekenhuis vervolgens dubieus gehandeld met de overlijdensverklaring.

Over de betreffende operatie zegt een anonieme collega van de omstreden arts: “P. had deze endoscopische operatie nog nooit gedaan. Het was zijn eerste keer, vertelde hij. In Duitsland, waar hij is opgeleid, deden ze dat anders. Tijdens de ingreep doorbreekt de chirurg de schedelbasis en raakt de hersenen. De operateurs zien dat er wit vocht vrijkomt; hersenvocht. De operatie wordt afgebroken en de patiënt wordt in kritieke toestand naar de verkoever-afdeling gebracht. Kort daarna overlijdt de patiënt. “Deze man zou nooit meer een scalpel mogen vasthouden.”

Het UMC Utrecht laat vandaag weten zich niet te herkennen in het verhaal. Lees alle details via Zembla.