Een journalist van het Algemeen Dagblad, Ivar Penris, en fotografe Angeliek de Jonge hebben gisteren het leven gered van een dakloze.

Op het moment dat zij poolshoogte kwamen nemen voor een verhaal over vier zwervers, die leven in een tunnel onder de Catharijnesingel, bleek er een brand te woeden en een dakloze te slapen.

De twee gingen samen poolshoogte nemen bij het viertal omdat eerder deze week duidelijk was geworden dat de zwevers daar op last van de gemeente weg moeten. De gemeente vond de locatie te brandgevaarlijk.

In de krant schrijft de journalist: “Omdat ze mogelijk al deels bedwelmd was door de rook, reageerde ze in eerste instantie niet. De inmiddels gearriveerde politie haalde alle schotten rondom de buis weg en haalden de half bewusteloze vrouw eruit.”

De gemeente zocht nog naar een oplossing voor het viertal, maar door het incident van gisteren werd de tunnel meteen gesloten. Eerder deze week waren de vier daklozen nog te gast bij Pauw. Bekijk het fragment hierover hieronder.