100 kilometer roeien voor het goede doel, na slechts 5 maanden training. Dat is het plan van negen Utrechtse meiden. Op 11 mei doen zij mee met 41e OC&C Ringvaart Regatta in Delft. 

De broer van een van de meiden heeft vorig jaar de Ringvaart geroeid, en die tijd moest natuurlijk verbeterd worden! Daarom heeft de dame in kwestie meiden om zich heen verzameld die ook wilden roeien. Het gaat de meiden niet alleen om het meedoen, ze willen ook een goede tijd neerzetten. Daarom trainen de niet-roeiers sinds december; ze hebben twee boottrainingen per week en een zware krachttraining. Sinds 1 april mogen ze ook niet meer drinken en letten ze op hun voeding. 

“Tijdens deze roeiwedstrijd van 100 km gaan we ons niet alleen in het zweet werken voor onszelf. Omdat dit al een hele uitdaging op zich is, vonden we het een mooi idee om gelijk geld op te halen voor een goed doel.” De meiden roeien voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Die keuze was snel gemaakt omdat de moeder van een van hen daar onder behandeling is. De foundation zorgt er voor dat er meer onderzoek gedaan kan worden naar kanker, en patiënten een persoonlijke behandeling kunnen krijgen.

“Omdat één van onze mama’s daar helaas zelf onder behandeling is, ervaren we dat dit geld daadwerkelijk goed benut wordt en dat de kennis met betrekking tot kanker en de behandeling ervan echt vooruit gaat. Daarom willen we hier graag een bijdrage aan leveren. Via de foundation hebben we een doneerpagina kunnen maken, en al het gedoneerde geld zal voor de volle 100% bij de foundation zelf terecht komen en bijdragen aan onderzoek.”

De negen meiden roeien onder de naam UVSV 8+ en zijn allemaal niet-roeiers. Ze zijn niet de enige ploeg die geen ervaring heeft met roeien. Doneren kan hier.