De supermarkt Boon’s Markt op de Ganzenmarkt mag als eerste supermarkt van Utrecht binnenkort haar deuren tot 2 uur in de nacht openen. Daarnaast mogen 23 andere supermarkten in Utrecht op zondag open zijn tussen 19.00 en 22.00 uur.

Het gaat om verschillende supermarkten verspreid over de stad. De raad heeft ingestemd met de ontheffingen, omdat de gemeente een uitgebreide leefbaarheidstoets heeft gedaan. Door de zeer ruime openingstijden van Boon’s zal er scherp worden toegezien op eventuele alcoholoverlast. De beveiliging moet ervoor zorgen dat dronken mensen de winkel niet binnenkomen.

Met de nieuwe regels kunnen supermarkten nu ook op nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag open zijn tussen 10.00 en 19.00 uur. Vorig jaar was al sprake dat Utrechtse supermarkten langer open zouden mogen zijn. Toen was echter nog niet duidelijk aan welke voorwaarden voldaan moest worden. 

Student & Starter is zeer enthousiast dat Utrecht eindelijk een nachtsuper krijgt. “Niet iedere Utrechter heeft hetzelfde leefritme en de huidige openingstijden tot 22.00 doen veel inwoners tekort’’, zegt raadslid Reinhild Freytag. “Daarnaast is de stad ook ’s nachts in beweging, deze winkelier krijgt nu meer zeggenschap krijgen over de openingstijden. Wij hopen van harte dat de ondernemer hier gebruik van zal maken”.