TivoliVredenburg is druk bezig om het gebouw zo rolstoelvriendelijk mogelijk te maken, nadat Nicolette van der Drift een open brief schreef over haar ervaringen met oud & nieuw in het muziekcentrum.

Van der Drift was afgelopen januari niet mals in haar commentaar op het gebouw. "Onacceptabel dat een nieuw pand, gebouwd met gemeenschapsgeld, zo slecht zelfstandig toegankelijk is voor mensen met een beperking," zei ze destijds.

Een paar maanden later is alles anders en heeft ze flink kunnen helpen bij het plan van TivoliVredenburg om het gebouw een stuk gebruiksvriendelijker maken.

"We zijn veel in overleg geweest de laatste maanden, zoveel zelfs dat ik tegenwoordig kind aan huis ben," zegt Van der Drift nu. "De directie heeft destijds direct contact opgezocht en laten weten dat ze het goed vonden dat ik die brief had geschreven."

"De grootste verandering die nu is doorgevoerd is dat er liftpasjes zijn zodat mensen in een rolstoel zelfstandig van een lift gebruik kunnen maken. In plaats van dat er steeds iemand van de beveiliging mee moet. Zo kunnen mensen in een rolstoel weer gewoon naar de wc. Ik voel me weer normaal als ik naar een concert ga. Ik had niet verwacht dat TivoliVredenburg het commentaar in die brief zó goed zou oppakken."

Verbouwingen

Begin deze maand kondigde wethouder Paulus Jansen al aan dat er verbouwingen gaan plaatsvinden om het gebouw gebruiksvriendelijker te maken. Eén van de belangrijkste punten hierin is het aanpassen van de voordeur naar een draaideur.

Op zondag 8 mei om 10.30 uur start de eerste Tour on Wheels in TivoliVredenburg. Ervaren rondleiders vertellen over de ontstaansgeschiedenis van TivoliVredenburg en wijzen op bijvoorbeeld architectonische, kunstzinnige en akoestische details van de zalen en de foyers.