Disndagmiddag om 16.30 uur heeft Herman Geerdink, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Victas, aan de medewerkers meegedeeld dat de rechtbank vandaag het faillissement van Victas heeft uitgesproken.

Bewindvoerder Johan Westerhof is per direct benoemd tot curator van Victas. Voor de komende week loopt de primaire zorg door. Nieuwe cliënten worden voorlopig niet in behandeling genomen, met uitzondering van crisissituaties.

De curator heeft de afgelopen dagen met verschillende partijen gesproken, die interesse hebben getoond in Victas. In die gesprekken zijn de mogelijkheden van een eventuele doorstart aan de orde gekomen.

Vorige week werd bekend dat de instelling te kampen had met financiële problemen toen de salarissen van medewerkers niet betaald konden worden.

”Victas is een ontzettend mooie organisatie, die effectieve en efficiënte zorg levert en daar ook door zorgverzekeraars om wordt geprezen. Dit hadden we echt niet verwacht. Ik bedank al onze loyale medewerkers, die ervoor hebben gezorgd dat ook de afgelopen onzekere week onze cliëntenzorg onverminderd door is gegaan”, aldus Herman Geerdink.