Het studentenstel dat afgelopen week ineens een kind kreeg heeft waarschijnlijk een woning waarin ze de ruimte hebben om een baby in op te voeden. Socius Wonen heeft een appartement over voor het stel nadat wethouder Paulus Jansen belde. 

Het stel stond afgelopen week in het middelpunt van de belangstelling nadat moeder Frederique met buikklachten naar de dokter ging en tien uur later ineens met haar baby in haar armen zat.

“Het klopt dat de wethouder ons hierop attendeerde,” vertelt Pim Koot, directeur bij Socius Wonen. “Wij zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bo-Ex of Mitros een particulier bedrijf en mogen in principe zelf kiezen wie er in onze ruimtes komen wonen en hoeven ons niet te houden aan allerlei procedures. Daarom vroeg de wethouder of wij niet wat konden regelen voor het stel.”

Die plek had Socius in een oud verzorgingstehuis in Tuindorp-Oost. Dit leegstaande pand mag tijdelijk worden opgevuld door Socius en zodoende kon er op korte termijn snel een woning geregeld worden.

“Hier werken we natuurlijk graag aan mee,” zegt Koot. “Ze moeten nog wel komen kijken, maar de mogelijkheid is er in ieder geval.”

Vorige week kwam het ongelooflijke verhaal naar buiten van Thierry en Frederique. Frederique beviel ineens van een dochter zonder door te hebben gehad zwanger te zijn.