Het in 1894 opgerichte aannemingsbedrijf H.J. Jurriëns heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt het bedrijf op de eigen website.

De bouwonderneming is vooral bekend van grote restauraties aan onder meer de Domtoren en Domkerk in Utrecht en lijkt op een faillissement af te stevenen.

“Door enkele verlieslatende projecten uit het verleden zijn er liquiditeitsproblemen ontstaan, die deze stap helaas noodzakelijk maakt. In samenspraak met de bewindvoerder kan nu verder worden gezocht naar een oplossing”, is te lezen in een reactie. Het bouwbedrijf heeft wel de hoop op een doorstart of overname.

De werknemers zijn gevraagd door te blijven werken om de kans op een doorstart of overname te vergroten. Het bedrijf heeft 141 werknemers op vijf locaties door het land. Het bedrijf werd in 1894 in Utrecht opgericht door Hendrik Jan Jurriëns en moest in 2008 ook al flink reorganiseren en afslanken.

Enkele restauraties van het bedrijf zijn de Nieuwe Kerk in Amsterdam, de Domtoren en Domkerk in Utrecht en het Duitse Huis in Utrecht (tegenwoordig bekend als Grand Hotel Karel V).