Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week op...

Leaving normal door Cie Woest (6+) (Tweetakt)

Wegens groot succes vorig jaar keert Cie Woest terug op Tweetakt met de dansvoorstelling Leaving Normal. Vorig jaar baande de groep dansers zich een weg over de heuvels van Fort Ruigenhoek, dit jaar neemt Cie Woest de toeschouwers mee op een parcours door het centrum van Utrecht.

Wanneer: zaterdag 2 april en zondag 3 april op diverse tijdstippen
Startpunt: Festivalcentrum de Neude – gratis! Wel even reserveren.
Meer info en reserveren: website van Tweetakt

Tweedehands Kinderkledingmarkt bij de Hooierij

Op zaterdag kun je de voorjaarskleding van je kids weer aanvullen met een tweedehands kinderkledingmarkt bij de Hooierij. Koop dan meteen allerlei lekkers van de boerderij of collegaboeren uit de omgeving bij de leuke winkel of aai de koeien in de stal!

Wanneer: 2 april 09.30 tot 11.00
Waar: Landwinkel De Hooierij, Universiteitsweg 1, De Bilt
Meer info: website van de Hooierij

Le Bazarre

Le Bazarre is een reizende markt in Utrecht en biedt een platform aan verkopers van kwaliteitsvintage, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafisch werk, zelfgemaakte- en streekproducten. Iedere editie kent een andere samenstelling van verkopers, zodat steeds nieuwe creatieven, makers, lokale boeren en geïnspireerden hun producten kunnen presenteren .De eerste Le Bazarre editie van 2016 vindt plaats op zaterdag 2 april op Molenerf de Ster in Lombok. Het Molencafé is geopend met koffie en biertjes, kinderen kunnen spelen in het speeltuintje of de beesten bekijken en dat alles in hopelijk een lekker lentezonnetje!

Wanneer: 2 april, 12.00 tot 18.00
Waar: Molenerf de Ster, Lombok, Utrecht
Meer info: Facebookpagina Le Bazarre 

Opening tentoonstelling ‘There is something about my family’ bij Fotodok

Van 3 april t/m 5 juni presenteert Fotodok de tentoonstelling There is Something about My Family. Op indringende wijze leggen internationale fotografen en kunstenaars familieverbanden vast. De tentoonstelling wordt op zondag 3 april geopend om 14:00. Tussen 12:00 en 18:00 uur zijn er mini-colleges van twee familie-experts van de Universiteit Utrecht. Na een officieel openingsmoment zijn er diverse familie-activiteiten. Ga een familiefoto maken in de speciale Foto Studio en er worden pannenkoeken gebakken op het prachtige hofje voor de FOTODOK expositieruimte. FOTODOK is tijdens de opening gratis toegankelijk.

Wanneer: zondag 3 april, vanaf 14.00 
Waar: FOTODOK, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht
Meer info: website van FOTODOK

Culturele Zondag: Science in the city

De Universiteit Utrecht bestaat 380 jaar en trakteert de inwoners en bezoekers van Utrecht op kennis! Zondag verandert de binnenstad in één grote collegebank en kan je je eigen studie voor een dag samenstellen met minicolleges, presentaties en practica. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Universiteitsmuseum om van alles over archeologie te ontdekken of om mee te doen aan een echt onderzoek naar hoe kinderen plaatjes bekijken!

Wanneer: zondag 3 april vanaf 12.00
Waar: op diverse plekken in de binnenstad van Utrecht
Meer info: website van de Culturele Zondagen 

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl

Kijk voor meer uittips op DUIC.