Na een verbouwing van drie jaar opent op 22, 23 en 24 april het nieuwe Centraal Museum in Utrecht zijn deuren. Het museum heeft de laatste jaren een totale metamorfose ondergaan. 

Het museum is tot in detail herzien: van entree tot museumtuin. 'De Wereld van Utrecht' staat centraal in het nieuwe museum. Tijdens het openingsweekend kunnen bezoekers dit voor het eerst ervaren.

Het vernieuwde Centraal Museum staat in het teken van meer openheid en toegankelijkheid voor de bezoeker. De verbouwing raakt het hele gebouw. Deze omvat onder meer een nieuwe entree, winkel, informatiecentrum, museumcafé en evenementenruimte.

Tentoonstellingszalen zijn opgeknapt en in oppervlakte vermeerderd. De tuin is opnieuw ingericht en is nu het centrale midden van het totale complex. Door het toevoegen van een glazen brug tussen twee bouwdelen is de routing aanzienlijk verbeterd.

Missie

De nieuwe missie van het museum is om bezoekers te verrijken met kunst en cultuur uit de wereld van Utrecht. Deze missie komt onder meer tot uiting in de vaste collectieopstelling en de refter, die het publiek tijdens het gratis openingsweekend voor het eerst kan bewonderen.

De vaste collectieopstelling De Wereld van Utrecht heeft een internationale reikwijdte. De thema’s gaan dwars door de wereld- en de kunstgeschiedenis heen. Alle disciplines in de collectie komen aan bod: moderne kunst, mode & kostuums, stadsgeschiedenis, oude kunst en toegepaste kunst.

Bekijk meer foto's op DUIC.nl