Verslavingsinstelling Victas moet surseance van betaling aanvragen bij de rechter. De patiënten en medewerkers kregen het nieuws donderdag te horen. Victas is de grootste zorgaanbieder voor verslaafden van de regio.

Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdag. Gesprekken met mogelijke fusiepartners liepen de afgelopen dagen stuk. Hoe het verder moet met de medewerkers, die nog geen salaris ontvingen, en de zorg voor de 4000 cliënten is nog niet bekend. In de krant reageert een medewerker woedend op de ontstane situatie.

“Tientallen collega’s hebben zich inmiddels ziek gemeld", zegt een medewerker van Victas. Zijn naam wil hij niet noemen, omdat de leiding van Victas personeel heeft verboden met de pers te praten.

"Het zijn oplichters hierachter,” wijst de medewerker naar het hoofdkantoor in de ABC-straat, waar enkele uren later het slechte nieuws naar buiten komt. "De top van het bedrijf bestaat uit incompetente figuren die het voor elkaar hebben gekregen om een gezonde, zwaar gesubsidieerde instelling naar de klote te helpen."

Victas gaat in overleg met de zorgverzekeraars over de continuering van de zorg.