Utrecht gaat vergunningsaanvragen inzichtelijker maken

Wie geïnteresseerd is in vergunningsaanvragen hoeft binnenkort niet langer naar het Stadskantoor als ze een volledige aanvraag willen bekijken.

Wethouder Kees Geldof gaat ervoor zorgen dat de volledige vergunningsaanvraag met bijlagen tegenwoordig op officielebekendmakingen.nl komen te staan. 

De gemeente wil op een laagdrempelige manier inzage geven in de bijlagen van een vergunning. Daarom wordt er vanaf april bij de bekendmaking van vergunningen vermeld dat er de mogelijkheid is om digitaal informatie aan te vragen.

In de huidige situatie leest een inwoner in de bekendmaking dat hij de stukken die behoren bij een vergunning kan inzien op het Stadskantoor. In de nieuwe situatie zal in de bekendmaking van de vergunning een link staan naar een digitaal formulier welke online ingevuld en verstuurd kan worden. De inwoner kan in dit formulier aangeven welke informatie hij graag wil inzien of welke vraag hij heeft rondom de bekendmaking.

Digitaal

“Naast de mogelijkheid om bijlagen digitaal aan te vragen werken we aan een manier om bij de bekendmaking van velvergunningen bijlagen direct mee te publiceren op officielebekendmakingen.nl,” laat de wethouder weten.

“Na realisatie hiervan worden er in de bekendmakingen digitale linkjes opgenomen die direct verwijzen naar de desbetreffende bijlagen. Hierdoor hoef je dan geen digitaal formulier in te vullen. We hebben ervoor gekozen om dit vooralsnog alleen bij velvergunningen te doen omdat bij dit type vergunning het aantal bijlagen te overzien is en de bijlagen die bij de vergunning horen qua bestandstype* en omvang goed gepubliceerd kunnen worden,” besluit Geldof.

Op de DUIC-app wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de vergunningsaanvragen bij jou in de buurt. Probeer het eens voor Android of iOS en blijf gelijk op de hoogte van het laatste nieuws ui Utrecht.

Tip de redactie