Bruna verdwijnt na 40 jaar uit de Choorstraat

Wie een boek, tijdschrift of wenskaart wil halen bij Bruna op de Choorstraat moet dat deze week nog doen: na zondag 3 april zal de winkel zijn deuren sluiten. De reden is de forse huurverhoging van 50 procent. 

Bruna was langer dan veertig jaar gevestigd op de Choorstraat, Gerard Monden beheert de franchise nu zo’n vijf jaar. Hij vertelt dat hij al een jaar weet van de huurverhoging: “We zijn in overleg gegaan maar hebben besloten niet door te gaan.” Monden laat weten dat het hem persoonlijk niet zwaar raakt: “Het is gewoon zakelijk. Hier gaat een deur dicht, ergens anders gaat er een open. We hebben al plannen, maar niet in Utrecht.”

Bruna is niet de eerste winkel die verdwijnt uit de Choorstraat: schoenenzaak Bitter en designwinkels Mobach en Iittala gingen de winkel voor. In de leeggekomen panden van deze winkels zijn schoenen- en kledingwinkels gekomen.

Bruna heeft in Utrecht nog twee andere vestigingen: in het winkelcentrum in Overvecht en op de Nachtegaalstraat. Op het hoekpand op de Choorstraat/Steenweg zal een winkel van jeans- en modemerk G-Star komen.

Tip de redactie