Ruim een decennium lang is de Vereniging van Onderzoeksjournalisten gefaciliteerd geweest op de School voor Journalistiek (SvJ) in Utrecht, maar nu gaat de VVOJ verhuizen naar Amsterdam.

De SvJ is namelijk verhuisd naar een ander gebouw. “Sindsdien wonen wij daar in gangkast nummer 20”, schrijft VVOJ-voorzitter Tanja van Bergen.

Van Bergen: “Met alle begrip voor de beweegredenen van de Hogeschool Utrecht hebben we toch moeten concluderen dat deze situatie voor een vereniging zoals de onze niet werkbaar is. Daarom zijn we op zoek gegaan naar andere kantoorruimte, die we nu hebben gevonden bij de Vereniging van Schrijvers en Vertalers (VSenV).”

De vereniging heeft in de stad waar ze sinds 2002 statutair is gevestigd een kantoor gevonden, in het monumentale Van Deysselhuis in de Concertgebouwbuurt. Het pand is al een journalistieke omgeving: in het souterrain van het Van Deysselhuis zit het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten.

De VVOJ is een vereniging van en voor journalisten die zich richten op kwaliteitsjournalistiek, onder meer door middel van journalistiek onderzoek.