Stadionlaan gaat op de schop en wordt deels fietsstraat

Het zuidelijk deel van de Stadionlaan gaat vanaf 11 april op de schop en wordt heringericht tot een fietsstraat. Voor het noordelijk deel zoekt de gemeente nog naar de juiste invulling. 

De huidige klinkerbestrating wordt vervangen door rood asfalt. De huidige parkeerplaatsen blijven behouden maar worden anders ingericht. Dit maakt in- en uitparkeren makkelijker en er is beter zicht op de fietsers. Op de hoek van de Rubenslaan – Adriaen van Ostadelaan wordt meer opstelruimte gecreëerd voor wachtende fietsers richting de Uithof. Het huidige fietspad wordt iets verlegd.

De straat maakt deel uit van de hoofdfietsroute tussen het Centraal Station en de Uithof. Een groot gedeelte van de route is al aangepast om de hoeveelheid fietsers aan te kunnen. Nu is de Stadionlaan aan de beurt.

Stadionlaan Noord

Voor het noordelijk deel van de straat is de gemeente nog op zoek naar een definitieve invulling. De gemeente heeft hiervoor drie verschillende modellen beschikbaar gesteld waarover omwonenden tot 8 april over kunnen meedenken.

Tijdens de werkzaamheden aan het zuidelijk deel die twee weken gaan duren zijn de garageboxen onder de flats nauwelijks bereikbaar.

Tip de redactie