De eigenaren van The Village vrezen dat ze binnenkort hun vestiging aan het Wolvenplein moeten sluiten. Vijf bewoners uit de buurt hebben geluidsoverlast ondervonden van het terras en bezwaar aangetekend.

 “We doen er juist alles aan om geen ‘Neude-terras’ te zijn.”

Het is nog twee weken wachten voordat er uitspraak komt over het voortbestaan van het terras. “We hopen natuurlijk dat we open mogen blijven, maar het is echt niet relaxt,” vertelt mede-eigenaar Angelo van de Weerd. “Alle vergunningen kloppen.”

“Na de eerste klachten uit de buurt zijn we met de bewoners in gesprek gegaan. Daarna hebben we één hek dicht gedaan om de doorloop te verminderen, hebben we fietsenrekken en tafels weggehaald en hebben we akoestisch rapport laten opstellen.

Uit dit onderzoek blijkt dat we geen geluidsnormen overschrijden en dat zelfs de straat nog meer geluid genereert dan ons terras, maar toch besloten de paar bewoners na dit eerste gesprek al om de juridische weg te bewandelen,” legt Van de Weerd uit.

Als het terras dicht moet, is het einde verhaal voor de koffiebar op deze locatie. “Ja, dan is het wel klaar. Deze plek draait om het terras. Wat ik heel jammer vind is dat we juist hebben geprobeerd om hier geen ‘Neude-terras’ te creëren.

We hebben in mijn ogen echt iets neergezet wat bij de buurt past. Er zijn ook al tegengeluiden uit de buurt die een petitie hebben opgezet om de plek juist te behouden.”

Tot slot laat Van de Weerd weten liever een Amsterdams model te zien in Utrecht voor dit soort zaken. “In Utrecht kunnen ondernemers echt de dupe worden vanwege een enkele klacht.

In Amsterdam wordt er in dergelijke gevallen met mediators gewerkt om tot de beste oplossing te komen voor alle partijen. Hier wordt je als ondernemer echt niet blij van namelijk.”

Over twee weken moet er uitsluitsel zijn over de toekomst van The Village op het Wolvenplein.