Ook dit jaar gaat Le Grand Départ van de Tour de France niet onopgemerkt voorbij in de stad. De gemeente gaat tijdens dit weekend allerlei festiviteiten organiseren om nog één keer dat Tour-gevoel te pakken te krijgen.

Vandaag lanceert Utrecht het ‘Festival du Vélo’. Een feestelijk weekend in de eerste week in juli met een 100 dagen aanloop waarbij de fiets centraal staat. Vanaf vandaag tot en met 3 juli worden alle Utrechtse ‘fiets’ gebeurtenissen uitgelicht. Met als knallende afsluiter een feestelijk weekend tijdens de Tourstart van donderdag 30 juni t/m zondag 3 juli.

Alvast wat programmaonderdelen: Op donderdag 30 juni komt er een speciale Tourfilmavond in het Louis Hartlooper Complex. Onder de vlag ‘Utrecht fietst’ worden verschillende fietsactiviteiten voor groot en klein georganiseerd. De wielerkennis wordt getest tijdens de NK Wielerquiz van HetisKoers! op zaterdagavond 2 juli.

Tot slot wordt een dag later het weekend afgesloten met de Tour d’Utrecht georganiseerd door Stichting Ronde van de Maliebaan. Fietsers kunnen letterlijk de Tour herbeleven door de route van vorig jaar, gebaseerd op de tweede etappe Utrecht – Zeeland, te fietsen. Daarnaast krijgt Utrecht een blijvende herinnering aan de Tourstart: het Tijdritparcours wordt definitief onthuld.

Alle Tour-activiteiten zijn hier te bekijken.