Dit paasweekend hoef je je zeker niet te vervelen, want er is genoeg te doen in de stad. Zo kun je naar de allereerste Utrechtse indoor food fair SCHAFT.

Paaseieren zoeken doe je in het Catharijneconvent. Dutch Comic Con staat voor de tweede keer in de Jaarbeurs. En in TivoliVredenburg is het gloednieuwe jazzfestival Transition. Kijk wat er nog meer te doen is.

Extra tips voor wie met zijn kinderen erop uit wil, lees verder op DUIC.

U-nite

Na twee geslaagde edities is U-nite weer terug. Ook deze keer kun je weer allerlei verschillende acts uit Utrecht en Domstreken verwachten, van rap tot spoken word, singer-songwriters tot bands, circus tot dans. Ook zijn er een foto-expositie, cocktails van Bartender Abdel, Surinaamse en Marokkaanse lekkernijen van FoodSensation, snoepgoed van Snoepwinkeltje77 en speciaalbier van Esbier. Knit & Fashion zal aanwezig zijn met een standje met prachtige sieraden. Sheeko is er weer bij met fraaie kleding. De mondhardshop zal aanwezig zijn met een stand met toffe instrumenten.

Wanneer? Vrijdag 25 maart van 19.00 tot 1.00 uur
Waar? ZIMIHC Theater Stefanus
Hoe duur? € 4

SCHAFT Food Fair

Op Utrechts allereerste indoor food fair SCHAFT wordt gezellig samen gelachen, gedanst en vooral geschaft. De 55 jaar oude Werkspoorkathedraal vormt vier dagen lang een food-walhalla, vol vintage foodtrucks, gezellige bars en nostalgische kermisattracties. Vrijdagmiddag luid je er het weekend in met een borrel en struin je wat op de vinylmarkt. Zaterdag, zondag en maandag haal je lekkere hapjes en drankjes bij de foodtrucks en bars en hoor je oude pop, funk, Motown en klassiekers uit de 70’s, 80’s en early 90’s.

Wanneer? Vrijdag 25 t/m maandag 28 maart
Waar? Werkspoorkathedraal
Hoe duur? Gratis toegang

Paasweekend in Museum Catharijneconvent

In het paasweekend staat Museum Catharijneconvent bol van activiteiten voor de hele familie. Er zijn rondleidingen over de voorjaarsfeesten, bloemenwandelingen door het museum en natuurlijk is er ook een eierspeurtocht. Er staat een heerlijke paasbrunch klaar en kinderen kunnen knutselen en gevulde eitjes koken.

Wanneer? Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 en maandag 28 maart
Waar? Museum Catharijneconvent
Hoe duur? De paasactiviteiten zijn gratis bij aankoop van een entreekaartje, m.u.v. het kinderkoken (2 euro per kind) en de paasbrunch (2 euro p.p.). Reserveren is niet nodig.

Dutch Comic Con

De tweede editie van Dutch Comic Con staat dit weekend in de Jaarbeurs. Vorig jaar kwamen op de eerste editie al tienduizenden bezoekers af en ook dit jaar kunnen liefhebbers van comics, games, fantasy, sciencefiction en cosplay naar de Nederlandse versie van dit beroemde Amerikaanse popculture-evenement. Ook nu komen er veel bekende nationale en internationale acteurs, kunstenaars en illustrators waar je mee op de foto kunt. Ook zijn er lezingen en staat zaterdagavond bij Rock at the Con onder andere punklegende Misfits op het podium. En alsof dat alles nog niet genoeg was, is er een enorme markt en mag je de nieuwste games uitproberen.

Wanneer? Zaterdag 26 en zondag 27 maart
Waar? Jaarbeurs
Hoe duur? dagkaart € 20 / weekendkaart € 35

Transition Festival

De eerste editie van jazzfestival Transition laat zien hoe jazz in beweging is, evolueert, versmelt met andere genres. Iconen van de vorige eeuw maken plaats voor nieuwe helden. In samenwerking met North Sea Jazz brengt Transition het beste van deze nieuwe bruggenbouwers. Op de podia staan grote namen als de Israelisch-Amerikaanse contrabassist Avishai Cohen (samen met pianist Omri Mor en drummer Daniel Dor) en het Noorse jazz-boegbeeld Tord Gustavsen. Maar ook het Groningse Broken Brass Ensemble met de aanstekelijke mix van brass, hiphop, funk en balkan komt.

Wanneer? Zaterdag 26 maart van 15.50 tot 01.00 uur
Waar? TivoliVredenburg, vijf zalen
Hoe duur? € 47,50

STROOM

De amigo’s van Joris Linssen & Caramba komen met hun vierde theatervoorstelling STROOM. Een muzikaal spektakel met de ontroerende en gevatte verhalen van zanger Joris Linssen. STROOM vertelt het waargebeurde verhaal van hun pelgrimstocht naar België, vol aangrijpende gebeurtenissen en wonderlijke ontmoetingen. Het publiek verlaat na afloop de zaal met een grote glimlach en is weer helemaal opgeladen.

Wanneer? Zaterdag 26 maart van 20.00 tot 22.00 uur
Waar? Stadsschouwburg
Hoe duur? vanaf € 10

Kakkmaddafakka

De vrolijke Noorse indiepopband Kakkmaddafakka heeft zoveel zelfvertrouwen dat ze hun debuut-ep uit 2007 Already Your Favourite EP noemden. Die titel bleek volledig gerechtvaardigd, want met hun lekker dansbare mix van indierock, r&b en disco heeft deze feestformatie inmiddels heel Europa veroverd. Vooral op festivals doen ze het goed – zo stond de band in Nederland al op ITGWO en Lowlands. De nieuwe single Galapagos, een verrassend melancholiek deuntje voor Kakkmaddafakka, is net uit en ook het vierde album KMF is net verschenen. Verwacht vanavond dus veel nieuw werk.

Wanneer? Zondag 27 maart, aanvang 20.15 uur
Waar? De Helling
Hoe duur? € 14

80’s Verantwoord Paasspecial

Terwijl iedereen op zoek is naar paaseieren, zitten liefhebbers van de fijnste jarentachtigmuziek goed bij de 80’s Verantwoord Paasspecial. De zaal wordt omgebouwd naar de ideale huiskamersetting om het paas- en familiegevoel compleet te maken. 80’s cult in een paasjasje, dat wil je niet missen! The Cure, Talking Heads, The Jam, noem maar op. Verzoekjes kun je weer indienen via de verzoekenzuil. En speciaal vanavond: Tony’s Torteltuin. Love-specialist Tony helpt je de liefde van je leven te vinden. Schrijf op een Tortelkaart een vurig berichtje naar die ene persoon in de zaal die je wel ziet zitten, en Tony doet de rest.

Wanneer? Zondag 27 maart van 22.00 tot 03.00 uur
Waar? TivoliVredenburg
Hoe duur? € 15