Er rijden dit paasweekend veel minder treinen van en naar Utrecht Centraal dan gebruikelijk. ProRail gaat tijdens dit weekend 81 uur onafgebroken werken aan het spoor bij het station. 

De werkzaamheden beginnen vrijdagavond om zeven uur en eindigen dinsdagochtend vijf uur. Door deze werkzaamheden kunnen er veel minder treinen rijden van en naar Utrecht Centraal.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk aan het aanleggen van nieuwe sporen aan de zuidzijde van Utrecht. Ook plaatst ProRail twee hogesnelheidswissels op het spoor richting Bunnik.

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de spoorvernieuwing bij Utrecht Centraal. Eind 2016 zijn de meeste vernieuwingen op en rond Utrecht Centraal zijn gerealiseerd. Het spoor en het station zijn dan klaar voor de toekomst, geschikt voor meer treinen en voor 360.000 reizigers per dag.

Aangepaste dienstregeling

De werkzaamheden in het Paasweekend hebben veel invloed op de dienstregeling van de treinen. Utrecht Centraal blijft bereikbaar, maar wie deze dagen op pad wil moet rekening houden met langere reistijden, vaker overstappen, omreizen via een andere route, drukke treinen en reizen met de bus in plaats van met de trein. Dit geldt voor reizigers op de trajecten. NS en ProRail raden aan om regelmatig de reisplanner te checken.