Belangrijke stap herontwikkeling Jaarbeursgebied

De gemeenteraad is akkoord over een grondruil met de Jaarbeurs.

De activiteiten van de Jaarbeurs komen zo op een kleiner gebied aan de westkant van het Merwedekanaal. Een aantal jaar geleden wilde de Jaarbeurs nog richting het centrum uitbreiden.

Het stuk waar nu de Prins van Oranjehal staat zal bezit worden van de gemeente en op den duur plaats moeten maken voor een hotel. Over het kanaal wordt een nieuwe brug gebouwd.

Auto’s moeten in het masterplan van Jaarbeurs Utrecht aan de andere kant van het Merwedekanaal blijven. Dan kunnen bezoekers via de nieuwe passage tussen de Hallen Noord en Hallen Zuid richting het centrum van de stad.

Het terrein wordt momenteel al flink onder handen genomen. Zo is de bouw van een Kinepolis-bioscoop aan de Oostzijde van het Jaarbeursterrein in volle gang. In 2017 moeten de deuren openen.

Bedenkingen

Fractievoorzitter van het CDA Sander van Waveren: “Deze grondruil met de jaarbeurs zorgt voor twee samenhangende gebieden: wij zijn blij dat we nu verder kunnen met de uitwerking van die plannen.”

De fractie had wel bedenkingen bij de Ontwikkelovereenkomst en riep het college op om ‘nadrukkelijker vast te leggen dat de raad in de toekomst vrij is om zelf verkeersplannen te maken’.

De partij refereerde daarmee aan de problemen rond de Rabobrug, waar Corio de aanleg van de trappen naar de perrons blokkeert.

Tip de redactie