De Utrecht Marathon wordt zondag weer gelopen: omleidingen in Utrecht Oost

De jaarlijkse Utrecht Science Park Marathon wordt aanstaande zondag weer gelopen. Het evenement dat dit jaar ook weer een paar duizend lopers trekt wordt voor de 35e keer gelopen. 

De marathon die dit jaar onder de Dom doorgaat, zorgt deze zondag echter ook weer voor de nodige omleidingen in de stad.

De organisatie heeft geprobeerd om zoveel mogelijk overlast te voorkomen. Zo is er een parcours uitgezet van 21,1 kilometer dat twee keer gelopen moet worden. Ook wordt er tegen de klok in gelopen zodat het centrum sneller beschikbaar wordt voor verkeer.

Vanaf 11 uur ’s ochtends zullen de eerste omleidingen van kracht zijn. De Uithof is vanaf dan met met de fiets en OV goed bereikbaar, maar met de auto alleen vanaf de A28.

Tussen 12:30 uur en 13:45 loopt een grote groep lopers door het centrum van de stad. Rond 13:45 uur zal naar verwachting de laatste deelnemer via de Koningsweg richting Bunnik lopen over de N411.

Rond 13:30 gaan de toplopers de 2e ronde in. De hoeveelheid lopers is in de 2e ronde sterk gereduceerd. Hierdoor is het kruisen van het parcours met de fiets of te voet geen probleem. Voor autoverkeer blijft het parcours afgesloten tot de laatste loper gepasseerd is. Direct na de laatste loper worden de wegafzettingen opheffen. Rond 16:15 uur verlaat de laatste loper Utrecht via de Koningsweg.

Spoorwegmuseum

Het Spoorweg Museum en de woningen aan de Maliesingel tussen de Oosterstraat en de Maliebaan zijn bereikbaar via de Oosterstraat. De Parallelwegen van de Maliebaan zijn beschikbaar voor verkeer maar zijn geopend in 2 richtingen zodat het verkeer via Nachtegaalstraat en de Burgemeester Reigerstraat weg kan. De helft van de rijbaan op de Maliesingel tussen het Spoorweg museum en de spoorwegovergang is in gebruik voor de lopers. De oostelijke rijbaan is dus geopend voor verkeer.

De Uithof

Bewoners van De Uithof moeten rekening houden met een paar omleidingen. Zo is de parkeergarage aan de Cambridgelaan gesloten op zaterdag 19 en zondag 20 maart en is de Cambridgelaan alleen op zaterdag via de westzijde toegankelijk. Bewoners aan de Cambridgelaan kunnen zaterdag 19 maart de woningen normaal bereiken.

Op zondag is de uitgang aan de Cambridgelaan afgesloten voor autoverkeer. Het is nog niet bekend of de uitgang via de Toulouselaan open blijft voor autoverkeer. Dit hangt af van het al dan niet plaatsen van palen in het wegdek.

Tip de redactie