Pleidooi voor stadsstrand op plek De Kade bij Paardenveld

Een stadsstrand in de bocht van de Catharijnesingel bij het Paardenveld. Als het aan D66 ligt komt dat er op korte termijn. De wethouder staat volgens de partij niet onwelwillend tegenover het plan.

“Dit kan een fantastisch park worden deze zomer. De grond ligt pal op het westen en met de nieuwe doorgetrokken singel kun je hier de hele zomer in de zon aan het water liggen,” laat initiatiefnemer en raadslid namens D66 Maarten Koning weten. Hij gaat vandaag vragen hierover stellen aan het college van B&W.

Ter hoogte van het Paardenveld (in de hoek van de Weerdsingel – Daalsesingel) ligt sinds eind 2015 een fors stuk grond braak. Vanwege de uitstel en onzekerheid over de plannen rondom bioscoop de Kade duurt het naar verwachting nog zeker tot 2017 voordat hier de schop in de grond kan. Tot die tijd zou er prima een stadsstrand van gemaakt kunnen worden volgens Koning.

Koning wil nu van wethouder Victor Everhardt weten wat de mogelijkheden zijn en of de gemeente bereid is mee te werken aan het plan. “Er zijn mogelijkheden genoeg voor deze plek. Als er initiatiefnemers zijn met een gaaf plan, neem contact op met de gemeente. Want samen maken we de stad.”

Tip de redactie