10 jaar Twitter: Utrecht kent relatief veel Twitteraars

Het social media platform Twitter bestaat aanstaande maandag tien jaar. Reden voor monitoringsbedrijf Buzzcapture om te kijken in welke steden het meest gebruikt wordt gemaakt van het platform. Conclusie: Utrecht kent in verhouding veel Twitteraars. 

Ten opzichte van het aantal inwoners wordt er relatief veel getwitterd in de stad. Het aantal Utrechtse accounts is bijvoorbeeld maar nipt kleiner dan het aantal Rotterdamse accounts.

Twitter telt ruim 51.000 accounts met de locatie Utrecht. Van deze accounts heeft bijna de helft de afgelopen drie maanden tenminste één tweet gestuurd. De overige accounts zijn slapend of wordt door mensen gebruikt die alleen berichten van anderen lezen. In dit onderzoek is alleen gekeken naar accounts die zelf de stad opgeven als locatie en tellen locaties als ‘030’ niet mee.

Grootste Twitteraccounts van Utrecht

Buzzcapture keek ook welke accounts in Utrecht de meeste volgers hebben. Het vorig jaar naar Utrecht verhuisde Voetbal International heeft met ruim 436.000 volgers de meeste volgers van de stad. In de top-10 staan verder accounts van websites als Omdenken en Frankwatching, bedrijven zoals NS en Rabobank en BN’ers Claudia de Breij en Coen Swijnenberg. Opvallende naam in de top 10 is David Harms, hij is oprichter van DusDavidGames en een bekend vlogger met ruim 600.000 abonnees op YouTube.

Tip de redactie