SP stelt Kamervragen over “weigering onafhankelijkheidsdebat UU”

De landelijke fractie van de SP heeft aangekondigd Kamervragen willen te gaan stellen over het beleid van de Universiteit Utrecht. 

Volgens de partij wil de jongerenafdeling, ROOD, een zaal huren van de Universiteit Utrecht om een debat te houden over de onafhankelijkheid van de universiteit. Het verzoek is volgens de Socialistische Partij echter afgewezen omdat dit ‘juist de onafhankelijkheid van de universiteit zou aantasten’.

De partij schreef een open brief over de kwestie.

De Universiteit Utrecht laat aan DUIC weten zich niet te herkennen in het geschetste beeld van de fractie. “De Universiteit Utrecht hecht grote waarde aan het voeren van debat over maatschappelijke onderwerpen en stelt regelmatig ruimtes beschikbaar voor externen om een inhoudelijke bijeenkomst te organiseren," aldus de woordvoering.

"Bij het beschikbaar stellen van een ruimte staat onderwijs voorop, als verhuur ten koste gaat van onderwijscapaciteit wordt een verzoek afgewezen. Wellicht dat dit bij de aanvraag heeft gespeeld of dat de ruimte reeds bezet was op de verzochte datum. We gaan graag in overleg met de organisator om te zien of wij iets kunnen betekenen in het faciliteren van hun debat.”

Tip de redactie