Gemeente neemt half jaar langer de tijd voor herinrichting Vredenburgplein

De gemeente Utrecht neemt langer de tijd om te kijken naar de herinrichting van het Vredenburgplein. Dat heeft wethouder Everhardt vandaag laten weten. Uiteenlopende visies van bewoners en ondernemers zijn hiervoor de reden. 

De wethouder wil dat het plein ook op niet-marktdagen een levendige uitstraling heeft. Samen met de adviescommissie Kunst in de openbare Ruimte wordt een ontwerptraject voor een kunstwerk uitgestippeld waarbij ook de omgeving betrokken wordt. Daarom is de definitieve inrichting verplaatst naar begin 2017.

Het oorspronkelijk ontwerp van een vrij leeg plein met enkele bankjes, verlichting en ruimte een gereserveerd voor een grote markt wordt dus anders. Na overleg met de buurt werd duidelijk dat er een nadrukkelijke wens is om meer aandacht te geven aan de huiskamerfunctie van het plein.

“De markt neemt nu en straks een belangrijke plek in op het plein, maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten,” zegt Everhardt. “We gaan samen met bewoners, ondernemers en de marktkraamhouders kijken hoe we een levendig en mooi plein kunnen creëren.”

Begin januari deed Vredenburg-bewoner Ton Konings een oproep op DUIC om een fontein op het plein neer te zetten.

Tip de redactie