Deze zomer drink je gin-tonic van Utrechtse bodem

Utrecht heeft vanaf dit voorjaar zijn eigen gin. Staffhorst, bekend van de jenever, heeft zijn eigen London Dry Gin gemaakt. “We hebben op veler verzoek met veel plezier de laatste maanden gewerkt aan deze gin."

“De meeste kruiden komen uit de tuin van de Pronckheer en de jeneverbes is vers geplukt op de Veluwe,” vertelt Bastiaan Staffhorst, eigenaar van de stokerij. 

Voor de gin zijn veertien verschillende kruiden en specerijen gebruikt, waaronder citrus, jeneverbes en kardamon. “De rest is natuurlijk geheim recept. Maar onze Gin draagt door de aanwezigheid van kardamon, dezelfde ‘smaakhandtekening’ als de jenever van Staffhorst.”

Volgens Staffhorst laat zijn gin zich het best omschrijven als ‘aromatisch met veel citrus’. Voor wie het met tonic wil drinken raadt hij dan ook een strakke ‘fever tree naturel’ tonic aan.

De Staffhorst Gin is vanaf deze week verkrijgbaar bij de meeste zelfstandige slijters in Utrecht. Ook is de gin verkrijgbaar in Utrechtse horeca. “Nu alleen nog in de proeflokalen, Vingerhoed, Podium onder de Dom en Talud9, maar straks bij meer café’s,” besluit Staffhorst.

Tip de redactie