Man bekent meerdere verkrachtingen in nieuwe Utrechtse zedenzaak

Een Utrechter is twee maanden geleden aangehouden voor een gewelddadige verkrachting in 2010. De 22-jarige man heeft na zijn aanhouding aangegeven de laatste jaren meerdere vrouwen te hebben aangerand.

De politie hoopt dat slachtoffers zich melden.

Tijdens het programma Goedemorgen Nederland kwam de politie dinsdagochtend met de zaak naar buiten. Doordat het nog niet bekend is wie alle slachtoffers zijn, hoopt de politie op deze manier dat vrouwen zich alsnog melden. Het gaat om drie verkrachtingen in de periode maart 2014 tot en met december 2015, waarvan de politie wil weten wie de slachtoffers zijn.

De verkrachting waarvoor de man is aangehouden vond plaats in augustus 2010. Hij was toen 17 jaar. Het slachtoffer was een vrouw op skeelers die langs het Amsterdam-Rijnkanaal in de buurt van de Hogeweidebrug werd belaagd met een mes.

De verdachte is een blanke man met blond haar die zich verplaatste op een fiets. Het 'coldcase team' wist na een heropening van de zaak een volledig profiel van de dader samen te stellen en kon zodoende een ‘hit’ vinden in de databank.

Tip de redactie