SP woedend op Portaal dat weigert huurders terug te betalen

Portaal heeft zich de woede van de lokale SP-fractie op de hals gehaald. De woningcorporatie maakte gisteren bekend dat de tijdelijke huurders aan de Oudengeinlaan, die maanden te veel huur betaalden, hun geld niet terug krijgen.

Hoewel Portaal erkende dat het niet de juiste berekening hanteerde bij het vaststellen van de huur, is de corporatie alleen bereid om nieuwe huurders een lagere huurprijs aan te bieden.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: “Natuurlijk heel mooi dat Portaal na actie van de bewoners besloten heeft om de huur voor nieuwe huurders de verlagen, maar de te veel betaalde huur vervolgens niet teruggeven is ronduit schofterig!” Schipper wil dat wethouder Paulus Jansen (Wonen) actie onderneemt.

Bij een buurtonderzoek kwam de SP er enkele weken geleden achter dat de tijdelijke huurders, tegen de afspraken in, meer betaalden dan de vorige reguliere huurders. Schipper: “We kwamen huurders tegen die door de berekening van Portaal inmiddels al wel 1.500 euro te veel huur hebben overgemaakt.”

Eerder liet wethouder Jansen ook al weten het niet met de rekenmethode van Portaal eens te zijn.

Tip de redactie