Kringloopwinkel Kraayenest vindt na Mitros-conflict nieuwe locatie aan Straatweg

Kringloopwinkel Kraayenest uit Zuilen heeft een nieuwe locatie gevonden aan de Amsterdamsestraatweg, nadat ze afgelopen oktober van Mitros te horen kregen dat ze moesten verhuizen. 

Mitros wilde dat de ondernemers het pand zouden verlaten nadat oprichtster van Kraayenest, Elisa, onverwachts was overleden. 

De aankondiging van Mitros kwam in oktober rauw op de daken vallen van mede-oprichters Martin Breedijk en Floor van Kraay. Mitros kon het contract opzeggen doordat het pand op naam van Elisa stond. Deze tijden van onzekerheid zijn voorbij nu Kraayenest een nieuw pand heeft kunnen betrekken aan de Amsterdamsestraatweg 583.

“We zijn vooral blij dat we dicht bij onze oude locatie kunnen blijven,” vertelt Breedijk. “We hebben een heel eigen klantenbestand opgebouwd en we waren bang dat we die zouden verliezen als we in een heel andere buurt terecht zouden komen.”

De nieuwe winkel van Kraayenest is drie keer zo groot als de oude locatie en ligt vanaf het centrum gezien aan de rechterkant van de Amsterdamsestraatweg, net voorbij het Julianapark. “We zijn nu een stuk groter, maar dat betekent niet dat we dingen nu heel anders aan gaan pakken. We gaan gewoon op dezelfde manier door,” besluit Breedijk.

Tip de redactie