Dit is er dit weekend te doen in Utrecht

Boekenweek, sterrenkijkdagen, monsteren en het wordt lente op de boerderijen! 

Bij Pieces of Tomorrow in TivoliVredenburg ontdek je in ontspannen setting hoe Stravinsky’s muziek een einde maakte aan alle tuttigheid. In Sonnenborgh zit je goed bij de Landelijke Sterrenkijkdagen. Zaterdag barst de Boekenweek los, met een heleboel activiteiten in de stad. Maar er is meer te doen.

Pieces of Tomorrow

Pieces of Tomorrow biedt klassiek in een nieuw jasje. Geen dresscode, biertje mag mee naar binnen, dj St. Paul is de host, de dirigent en de musici vertellen over wat ze spelen, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten ze de muziek spreken – die heeft geen aanpassing nodig. Radio Filharmonisch Orkest stort zich op Le Sacre du Printemps van Igor Stravinsky. Met dit breekpunt tussen klassiek en modern maakte Stravinsky in één klap een einde aan alle tuttigheid. Bij dit concert kun je de speciale app Wolfgang gebruiken: dan krijg je tijdens het concert realtime toelichting op de muziek via je eigen smartphone, zodat de concertbeleving wordt vergroot.

Wanneer? Donderdag 10 maart om 21.00 uur
Waar? TivoliVredenburg, Grote Zaal
Hoe duur? € 12

SAIDA – de liefde overleeft & talkshow

Saida, een Caribische vrouw moet zich tegenover de rechter verantwoorden over de onopgehelderde dood van haar man Rudy Paloma. Hij was haar grote liefde, echter nooit alleen voor zichzelf. Een lot dat ze deelt met vele andere Caribische vrouwen. Hoe ga je daar mee om? Na afloop vindt een talkshow plaats waar de alleenstaande vrouw centraal staat. Onderwerpen als overlevingsdrang, kwetsbaarheid, liefde en seksualiteit komen aan bod. Diverse gasten gaan in gesprek over de onderwerpen en nodigen het publiek uit om te reageren.

Wanneer? Donderdag 10 maart om 19.30 uur
Waar? Stadsschouwburg Utrecht
Hoe duur? € 10 – € 16

Landelijke Sterrenkijkdagen

Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen op 11 en 12 maart is Sonnenborgh extra lang geopend tegen een gereduceerde prijs. Speur de hemel af naar planeten en satellieten en leer sterrenbeelden herkennen. Bij helder weer werp je zelf een blik in de ruimte door de grote telescopen. Er zijn drie lezingen te volgen, o.a. over de maan, de sterrenstelsels. Reserveren is niet nodig.

Wanneer? Vrijdag 11 en zaterdag 12 maart van 19:00 tot 23:00 uur
Waar? Sonnenborgh
Hoe duur? € 5

Monsteren!

Niet voor niets is Theater Kikker dé plek voor nieuw theatertalent. In Monsteren! proberen makers hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Of zie je die net nieuw gemaakte toffe performance die je aan het denken zet. Resultaat is een avond vol verse teksten, voorproefjes en theatrale momenten. Onaf werk wordt afgewisseld met nieuw werk van de nieuwste makers. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na. Kijk voor meer info en het programma hier.

Wanneer? Vrijdag 11 maart om 20.30 uur
Waar? Theater Kikker
Hoe duur? € 7,50

Boekenweek 2016

Het is weer Boekenweek! Dit jaar is het thema Duitsland, onder het motto ‘Was Ich noch zu sagen hätte…’. Het land van Bach, Berlijn en van Bratwurst. Van Goethe, Brecht, Schiller en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment, de Tweede Wereldoorlog en kuilen aan het strand. Er zijn allerlei leuke activiteiten in de stad. In de bibliotheek zijn er o.a. lezingen van journalist en historicus Merlijn Schoonenboom over zijn boek Waarom we ineens van de Duitsers houden (maar zij daar zelf van schrikken) en van schrijver P.F. Thomése, die vertelt over het Duitslandgevoel. Boekhandel Savannah Bay opent de boekenweek vrijdagavond met de Indische schrijver Alfred Birney en muzikant Glenn Pennock.

Wanneer? Zaterdag 12 t/m zaterdag 20 maart
Waar? Op verschillende plekken in de stad
Hoe duur? Verschilt

Nederlands Theatersport Toernooi

Op 12 en 13 maart 2016 vindt het Nederlands Theatersport Toernooi plaats. Van zaterdagochtend tot zondagavond gaan 35 theatersportteams uit Nederland en Vlaanderen de strijd aan om onder bezielend oog van diverse juryteams te bepalen wie zich het beste theatersportteam van Nederland mag noemen. De vijfde editie van het Nederlands Theatersport Tournooi is de grootste in zijn soort. Tijdens het Nederlands Theatersport Toernooi vinden 77 volledig geïmproviseerde theatervoorstellingen voorzien van live muziek en toegankelijk voor publiek, plaats. Kijk hier voor meer info en het hele programma.

Wanneer? Zaterdag 12 en zondag 13 maart om 12.00 uur
Waar? Het Huis Utrecht
Hoe duur? Passe-partouts voor € 12,50

Bier en Appelsap is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week op DUIC en de site een overzicht van de leukste weekendtips!

Voorjaarsfeest op de Geertjes Hoeve

De Geertjes Hoeve organiseert een voorjaarsfeest. Er zijn veel lammetjes geboren en die mogen een flesje! Daarnaast organiseren ze allerlei leuke activiteiten en kun je natuurlijk spelen in de speeltuin of lekker koffie drinken of een pannenkoek eten in het restaurant.

Wanneer: 12 en 13 maart
Waar: Geertjes Hoeve, Haarzuilens

Feest op de boerderij door Theatergroep Kwast

In Feest op de boerderij verzorgen de beesten een feestje voor de boer, helaas heeft de buurman daar niet zo veel zin in en zet hij alles op z’n kop om het feest tegen te houden. Zouden de beesten het toch voor elkaar krijgen? Wanneer je van tevoren een kleurplaat kleurt, krijg je korting op de toegangsprijs!

Wanneer: zaterdag 12 en zondag 13 maart, 13.30 en 16.00
Waar: Kunstenhuis, Zeist

Lelijk 1dje (6+) door Theater Sonnevanck

Komische muziektheaterproductie over anders zijn en je anders voelen. ‘Lelijk 1dje’ is een vrije bewerking van Andersens sprookje ‘Het lelijke jonge eendje’.

Wanneer: zondag 13 maart, 14.00
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht           

Vliegende Koe (4+) door De Stilte

In Leidsche Rijn kun je zondag naar een voorstelling van De Stilte. Een gezelschap wat zich richt op het maken van voorstellingen voor kinderen. In Vliegen koe gaan twee meisjes en een jongen op de vleugels van de verbeelding de strijd aan met elkaar: want wie speelt met wie als je met zijn drieën bent? Tussen de rollende eieren, het schuifelende oudje en de vliegende koe in, ontpopt zich het spel van vriendschap en solidariteit.

Wanneer: zondag 13 maart, 15.00
Waar: Podium Hoge Woerd, De Meern

Kleurrijk Familiefestival in Bilthoven

De opbrengst van dit leuke familiefestival komt helemaal ten goede van het WKZ Kindersportcentrum. Er is heel veel leuks te doen: workshops, zang, dans, film kijken, knutselen. Een uitje voor het hele gezin!

Wanneer: zondag 13 maart, 13.00 tot 17.00
Waar: Het Lichtruim, Bilthoven

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl

Tip de redactie