Noodopvang Amerikalaan wordt studentencomplex

De noodopvang aan de Amerikalaan gaat plaats bieden aan studenten. Het voormalige ROC schoolpand wordt omgebouwd tot 214 studentenkamers. Ook komen er diverse maatschappelijke en aan de wijk gerelateerde functies in het gebouw. 

In het pand aan de Amerikalaan 199 wonen tot 1 mei 2016 vluchtelingen. Daarna worden de vluchtelingen ergens anders gehuisvest en krijgt Utrecht nieuwe tijdelijke opvangcentra.

Zo is het AZC in Oog in Al vanaf 1 maart uitgebreid met 150 extra plekken. Komt er in april voor twee jaar aan de Ravellaan een tijdelijke opvang voor 250 asielzoekers. En komt er in het voormalige kantoor aan de Einsteindreef in Overvecht een opvang voor maximaal 400 mensen. Die gaat in juni open en blijft daar tot 2018.

Nadat de vluchtelingen zijn verhuisd, kan aannemer Krachtstation beginnen met verbouwen. Naast de 214 kamers wordt gedacht aan zorgvoorzieningen, sport- en dansactiviteiten, horeca en andere functies voor studenten. Hiermee komt er een breder aanbod van voorzieningen in het centrumgebied van Kanaleneiland.

Huismeester

Aan de verhuur van ruimte in het pand worden regels gesteld. Het moet na 22.00 uur ’s avonds rustig zijn in en rondom het pand en fietsen moeten in stallingen worden gestald. Een huismeester gaat op de goede naleving van de regels toezien. Daarnaast krijgen huurders zelf ook taken voor beheer en toezicht van het pand en de directe omgeving.

Tip de redactie