Balie burgerzaken langer open en nieuw telefoonnummer gemeente

Utrecht verbetert haar dienstverlening. De gemeente verruimt de openingstijden van de balie Burgerzaken, introduceert een verkort telefoonnummer en verzendt toewijzingsbesluiten op parkeervergunningen voortaan via de berichtenbox. 

Vanaf 1 april worden op doordeweekse dagen de openingstijden van de balie van Burgerzaken verruimd. De balie zal ’s morgens om 8.00 uur opengaan (is nu 9.00 uur) en om 18.00 uur sluiten (is nu 17.00 uur). Op dinsdag en donderdag is de balie open tot 20.00 uur. Op donderdag is de balie net als nu vanaf 13.00 uur open.

Verkort telefoonnummer

Verder introduceert de gemeente een nieuw en verkort telefoonnummer: 14030. Het 14+netnummer is het verkorte nummer voor alle gemeenten in Nederland. Deze speciale telefoonnummers zijn gereserveerd voor de publieke dienstverlening. Voor onder meer  toegankelijkheid vanuit het buitenland blijft het 030-2860000 nummer ook in gebruik

Berichtenbox

De gemeente Utrecht  verstuurt  vanaf nu de toewijzingsbesluiten op digitaal aangevraagde parkeervergunningen ook via de berichtenbox. Inwoners die zich hebben geabonneerd op deze box krijgen vanaf nu steeds meer post van de gemeente digitaal .

De berichtenbox is de mailservice van de overheid die het mogelijk maakt om op een officiële manier via e-mail te communiceren met haar inwoners. De berichtenbox kan eenvoudig worden geactiveerd via mijnoverheid.nl.

Tip de redactie