'Bier en Appelsap' is een online magazine voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Het magazine, dat schrijft over horeca, cultuur, natuur, geeft elke week op DUIC een overzicht van de leukste weekendtips.

Voorstelling Marjan & Allesman

Jeugdtheater de Toverknol heeft weer een nieuwe voorstelling: Marjan en Allesman! Elke zaterdag en zondag kun je hier naartoe. Het is een compleet uitje met een verkleedpartij vooraf!

De Toverknol zit sinds een half jaar in Utrecht en dat vieren ze met een kortingsactie. Van zaterdag, 20 februari t/m zondag, 20 maart is de toegangsprijs € 6,- i.p.v. € 9,- per persoon in Utrecht.

Wanneer: zaterdag en zondag, per leeftijdsgroep is er een geschikte voorstelling
Waar: De Toverknol, Oudegracht 63, Utrecht
Meer info: http://www.detoverknol.nl/

De Streekmarkt

Het is weer tijd voor de Streekmarkt! Het Stadhuisplein wordt gevuld met kraampjes met allerlei lekkers, biertje erbij en hopelijk een fijn zonnetje! Ga er lunchen of neem iets mee voor thuis!

Wanneer: zondag 6 maart, 11.00 – 18.00
Waar: Stadhuisplein, Utrecht
Meer info: http://destreekmarkt.nl/

Voorstelling Lekker puhh door Clowneratskie

Clowneratskie speelt zondag 2 x de voorstelling Lekker Puhhh in het Vogelnest in Bunnik. Het Vogelnest ken je vast van de schoolreisjes die de kleutergroepen naar dit leuke buitenterrein bij Rhijnauwen maken. Nu kun je er naar een leuke voorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Wanneer: zondag 6 maart, 14.00 en 15.30
Waar: Het Vogelnest, Rhijnauwenselaan 9a, Bunnik
Meer info: facebookpagina van Clowneratski

Kraambezoek bij de lammetjes van Schaapskooi Heidestein

De eerste lammetjes zijn geboren bij de Schaapskooi Heidestein in Zeist. Op zondagmiddag ben je tussen 13.30 en 16.30 welkom om op kraamvisite te komen. Vanaf de parkeerplaats is het een leuke kleine wandeling door het bos om bij de Schaapskooi te komen. Op zondagmiddag mogen kinderen ook helpen bij het voeren van de schapen.

Waar: Schaapskooi Heidestein, parkeerplaats zit aan de Prinses Margrietlaan in Zeist.
Wanneer: zondag 6 maart 13.30 -16.30
Meer info: website van het Utrechts Landschap

Voorstelling Het mannetje van de maan (3+)

Het mannetje van de maan is een voorstelling met poppen voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Het is een voorstelling over anders zijn en vriendschap!

Wanneer: zondag 6 maart
Waar: Aldo Poppentheater, Adriaen van Ostadelaan 54, Utrecht
Meer info: http://www.aldo.nl/

Reeën spotten in boswachterij Austerlitz

Op zondagmiddag kun je met Staatsbosbeheer-gidsen op zoek naar reeën in boswachterij Austerlitz. Een spannende activiteit voor de wat oudere kinderen. Zo vroeg in het voorjaar is de ideale tijd om de reeën te spotten. De bomen zijn nog kaal en de reeën lopen in groepjes.

Waar: Boswachterij Austerlitz
Wanneer: zondag 6 maart 16.30
Meer info: Aanmelden kan via de website van het Beauforthuis in Austerlitz, http://www.beauforthuis.nl/

Wil je meer tips? Bier en Appelsap selecteert elke week de leukste weekendtips om op pad te gaan met je kinderen in de regio Utrecht. www.bierenappelsap.nl