Alle voorstellingen van The Bodyguard in het Beatrix Theater in Utrecht zijn tot en met dinsdag afgelast vanwege de vondst van asbest in het complex. 

De producent heeft dat samen met de Jaarbeurs en andere betrokken instanties besloten.

Donderdagavond werd de voorstelling op het allerlaatste moment  afgelast nadat er sporen van asbest waren gevonden. De aanwezige bezoekers moesten het pand verlaten. Nu heeft de organisatie besloten dat er in ieder geval tot en met dinsdag geen voorstellingen zullen zijn.

Het asbest werd aangetroffen tijdens een regulier onderzoek. “De asbestverschijnselen zijn niet gemeten in de lucht, dat wil zeggen dat er geen actueel risico is geconstateerd voor medewerkers van de productie en het theater. Omdat dit nu tijdig is gesignaleerd en gelokaliseerd kan dit de aankomende dagen direct opgelost worden”, aldus de organisatie.

De komende dagen moet het probleem aangepakt worden. “Dinsdag 8 maart kunnen wij een update geven van de stand van zaken en de verwachtingen van de komende dagen.”

De circa 7.500 gedupeerde personen krijgen als het goed is bericht van de producent. Ook worden er extra voorstellingen ingepland. Tevens heeft de organisatie een speciaal telefoonnummer geopend voor verdere vragen.