Rivierwijkers/VSC, UVV en Zwaluwen Utrecht hebben alle drie nieuwe kunstgrasvelden gewonnen door middel van een prijsvraag die de gemeente had uitgeschreven.

Utrechtse sportverenigingen konden meedingen door een voorstel te doen en dat met een pitch toe te lichten. 

De fractie van het CDA is zeer te spreken over de teowijzing van de velden. De partij diende vorig jaar een motie in om 4 ton beschikbaar te stellen voor nieuwe kunstgrasvelden in de stad en is nu zeer te spreken over de snelle uitvoering van de motie door sportwethouder Paulus Jansen.

In de begroting van 2016 vond de partij budget voor de financiering van extra velden. Het voorstel van het CDA werd met steun van de gehele raad aangenomen. CDA-fractievoorzitter Sander van Waveren: “Dit is een begin. De stormloop van aanvragen laat zien dat sportverenigingen om extra velden staan te springen. Ook de verenigingen die nu afvielen, hadden heldere plannen en goed onderbouwd. We zullen in de raad daarom de discussie gaan voeren hoe we meer investeringen mogelijk kunnen maken!”

Gisteravond maakte de wethouder ook bekend dat er voor Utrechts jongste hockeyvereniging HC UNO een oplossing is gevonden voor het veldprobleem.