Inwoners van de wijk Pijlsweerd hebben wederom het heft in eigen hand genomen met betrekking tot de verkeerssituatie die ontstaan is in de wijk vanwege de veelbesproken 'knijp' bij de Monicabrug.

Bestuurders die door de vele paaltjes in de wijk niet meer snappen waar ze heen moeten, krijgen nu een bewegwijzering op diezelfde paaltjes.

Doordat ook de navigatiesoftware nog niet is aangepast aan de nieuwe situatie, rijden bezoekers zich regelmatig ‘vast’, zo concludeerden de bewoners. Bewoners hebben nu zelf stickers geplakt die de gestrande automobilisten vertelt hoe ze hun bestemming kunnen bereiken.

Paaltjespijn

De problemen rond de paaltjes is door de omwonenden omgedoopt tot ‘paaltjespijn’. De bewoners zijn tevreden dat de paaltjes sluipverkeer tegenhouden, maar klagen over het gevoel van opgesloten zijn, slechte bereikbaarheid voor de hulpdiensten en zoekende bezoekers.

Bouwe van den Ende van de Verkeerswerkgroep Pijlsweerd laat weten: “Er wordt te weinig gedaan om gestrande automobilisten verder te helpen. Kennelijk is het beleid om te wachten totdat TomTom haar navigatiesoftware heeft aangepast. Je ziet dat ze zich nu vast rijden op de paaltjes en dan geïrriteerd raken omdat er totaal geen informatie te vinden is hoe je je bestemming wél kunt bereiken. Dat is niet wenselijk.”

23 maart wordt door de gemeente het resultaat gepresenteerd van de ingreep ‘knijp Monicabrug’.

Eerder kwam de verkeerswerkgroep Pijlsweerd al in het nieuws vanwege het plaatsen van een ludieke bewegwijzering richting Den Haag en het aanpassen van fietsomleidingsborden.