Er is een oplossing gevonden voor het veldprobleem van Utrechts nieuwste hockeyvereniging UNO. De club, gericht op de jeugd, kan gebruik gaan maken van de twee hockeyvelden van Sportcentrum Olympos op de Uithof.  

Dat heeft sportwethouder Paulus Jansen vanavond bekend gemaakt. In deze nieuwe constructie kunnen de studenten van USHC ’s avonds trainen en op zondag wedstrijden spelen. De jeugd van UNO kan ’s middags trainen en op zaterdag wedstrijden spelen.

Creatieve oplossing

Een creatieve oplossing biedt nu uitkomst. De gemeente geeft een leegstaande ruimte in de parkeergarage op de Uithof anti-kraak in gebruik aan Olympos. Deze anti-kraak afspraak geldt totdat er een partij zich meldt die de ruimte wil huren voor een permanente functie. 

Door deze afspraak is sportcentrum is Olympos bereid de huur voor die periode te verlagen voor UNO, zodat het voor de vereniging financieel haalbaar wordt om velden te huren op de Uithof.

Supertrots

“We zijn super trots op en blij met deze slimme samenwerking,” vertelt Marjolein Klaassen-Hulst, oprichtster van HC UNO, in een eerste reactie. “Op deze manier wordt er door Olympos en de gemeente optimaal gebruik gemaakt van de beschikbare ruimtes en kunnen wij doorgroeien naar een echte hockeyvereniging.

De organisaties gaan de afspraken nu verder concreet maken. De verwachting is dat UNO na de zomer op Olympos gaat spelen.