Huurders van het Oudegeinlaancomplex in Hoograven hebben woensdagmiddag een Gouden Collectebus aan manager Reijnder Jan Spits van woningcorporatie Portaal overhandigd. 

Onlangs werd bekend dat de tijdelijke huurders al maanden te veel huur betalen. De bewoners wachtten de corporatiedirecteur op voordat hij met de gemeente in gesprek ging over de kwestie. 

Ook SP-fractievoorzitter Tim Schipper was bij de overhandiging aanwezig: “Sommige huurders hebben inmiddels al 1.500 euro te veel huur overgemaakt. Ik hoop dat Portaal deze aanmoedigingsprijs serieus neemt, de huren direct gaat verlagen en de te veel betaalde huur terugstort.”

Enkele weken geleden hield de SP een buurtonderzoek in Hoograven naar de huren van de tijdelijke bewoners. Volgens afspraken tussen de gemeente en de corporaties mogen tijdelijke huurders niet meer huur betalen dan de vorige reguliere huurder.

Schipper: “In Hoograven bleek Portaal er een andere interpretatie van deze afspraken op na te houden. We kwamen een huurder tegen die maandelijks zelfs wel 170 euro te veel betaalde. Tijd dat Portaal een eerlijke huur gaat vragen.”