Ze begonnen met illegale feestjes en schonken daarna koffie in een koffiehuisje van twintig vierkante meter. Inmiddels zijn die projecten verleden tijd, maar gaat het collectief Goede Vrijdag door met feestjes in poppodium EKKO.

Vrijdag 4 maart vindt het eerste feestje genaamd ‘Goede Vrijdag’s: Dans Debacle’ plaats. “Op een gegeven moment waren we vooral een bedrijf aan het runnen, terwijl we liever wilden vormgeven,” vertellen initiatiefnemers Emiel Remmelts (27) en Jan-Pieter Middelkoop.

Samen met Sonja Volmer (26), ook vormgever, gaan zij een nieuwe uitdaging aan: het organiseren van unieke feestjes bij poppodium EKKO aan de Bemuurde Weerd Westzijde. “Het leuke van Goede Vrijdag is dat de samenstelling van het collectief steeds wisselt,” vertelt Sonja Volmer.

In het verleden werkte ze al eens samen met de heren van Goede Vrijdag, waarvan ze Jan-Pieter al sinds haar mbo-opleiding kent. “En verder zijn we allemaal een beetje gek, chaotisch en in ieder geval meer dan alleen het brugwachtershuisje.” Sommige dingen hebben we voor het eerste feest nog steeds niet geregeld.

“Maar dat komt wel goed, hoor!” lacht Volmer.

Lees het hele interview op DUIC

Barbier

Dinsdag werd bekend dat er een invulling gevonden is voor het markante brugwachtershuisje aan de Oosterkade bij het Ledig Erf. Het aan de overkant gelegen Damn Good Soap Company start daar volgende maand barbershop Cuts & Caffeine.