Er heerst een criminaliteitsgolf rond studentencomplexen, dit stelt studentenunie Vidius. Het is reden voor de organisatie om het meldpunt ‘criminaliteit studentencomplexen’ te openen.  

De meldingen gaan over verschillende vormen van criminaliteit. Veel voorkomende meldingen zijn diefstal van fietsen en kentekenborden, auto- en woninginbraak, verdwijning van voorzieningen in gemeenschappelijke ruimtes en vernieling.

Pijke Dorrestein, voorzitter van Vidius, licht de golf aan criminaliteit toe: “Het zijn geen incidenten meer. Al weken worden er heel veel meldingen gedaan. Dit is een structureel probleem waar echt iets aan gedaan moet worden. De omgeving van de studentencomplexen is vaak verlaten en slecht verlicht. Voor criminelen is het de ideale plek om bijvoorbeeld auto-inbraken te plegen.”

Aangifte

Met het meldpunt wil de unie de schaal en de ernst van de criminaliteit in kaart brengen en over de resultaten gaat gesproken worden met huisvester SSH en de gemeente Utrecht. Dorrestein raadt slachtoffers aan om altijd aangifte bij de politie te doen.