In de binnenstad zullen zaterdag opnieuw voor- en tegenstanders van asielopvang in Utrecht gaan demonstreren. De demonstraties zullen gelijktijdig plaatsvinden, maar beide partijen zullen een andere route lopen.

De organisatie Utrecht bekent kleur die voor een asielzoekerscentrum strijdt zal tussen 13:00 uur en 16:00 uur een tocht lopen. De route begint op de Neude en gaat via het Domplein naar het Janskerkhof.

De tegenstanders waren met hun organisatie AZC instemming Utrecht van plan te demonstreren bij het gemeentehuis op de Korte Minrebroederstraat, een plek die dichtbij de route ligt die de voorstanders afleggen. Om die reden moet deze groep van Burgemeester Jan van Zanen uitwijken naar het Lucas Bolwerk.

De gemeente heeft laten weten dat voor de demonstraties diverse maatregelen worden getroffen: er is extra politie aanwezig. Verder mogen de demonstranten hun gezicht niet bedekken, mogen er geen discriminerende teksten geroepen worden en moet er begeleiding door eigen ordedienst zijn.

Eerder dit jaar liepen demonstraties uit de hand tijdens een informatieavond aan de Einsteindreef in Overvecht.