Oplossingen om de exploitatie van TivoliVredenburg sluitend te krijgen zijn er nog altijd niet gevonden. Dinsdagavond was er een commissievergadering over het verliesgevende muziekpaleis.

Het college van B&W slikt voorlopig het jaarlijks verlies van 1,7 miljoen euro per jaar en wacht op een rapport van de commissie Gehrels.

Tijdens de vergadering werd er vooral gedebatteerd over het kritische Rekenkamerrapport dat enkele tijd terug is uitgebracht. Hierin staat onder meer dat het lastig wordt om de financiële tekorten bij TivoliVredenburg een halt toe te roepen, dat de consequenties van een groot en duur Muziekpaleis zijn onderschat en de gemeente financiële risico’s loopt.

Er waren drie wethouders aanwezig gisteravond om de problematiek te bespreken. Kees Diepeveen (cultuur), Victor Everhardt (stationsgebied) en Paulus Jansen (vastgoed).

Everhardt liet weten dat TivoliVredenburg naar een sluitende exploitatie moet, maar dat er nog wordt gezocht naar de juiste maatregelen. Hij zei dat er geleerd is van de fouten en deze lessen worden toegepast op andere bouwprojecten in het Stationsgebied.

Kritiek

Wel was er kritiek. Zo wilde fractievoorzitter van Stadsbelang, Cees Bos, dat het management zou opstappen. Dit voorstel werd echter door de raad weggewuifd. Ook de PvdA is niet tevreden over de gang van zaken. Fractievoorzitter Marleen Haage hekelde de slappe reactie van het college van B&W op het kritische rapport van de Rekenkamer.

“De beantwoording van het college over TivoliVredenburg was snel en mat. Er was weinig inzet om snel financieel gezond te worden.”

Een adviesteam onder leiding van Carolien Gehrels is momenteel al maanden bezig met een onderzoek naar winstgevende toekomstscenario’s voor het gebouw. Nog voor de Voorjaarsnota moet het rapport hierover naar buiten komen.