De fractie van Stadsbelang Utrecht wil dat het management van TivoliVredenburg haar conclusies moet trekken en opstapt.

Dat laat fractievoorzitter Cees Bos weten in aanloop naar de commissievergadering dinsdagavond over het kritische Rekenkamer Rapport over het gebouw en de exploitatie ervan. De conclusies van de Rekenkamer in het rapport over Muziekpaleis TivoliVredenburg zijn niet mals, zo oordeelt hij.

"Het gemeentebestuur heeft steken laten vallen waardoor de stad Utrecht nu met een miljoenenprobleem is opgezadeld. Wanneer je als college en als wethouder tekort ben geschoten, neem je daar de verantwoordelijkheid voor. Elke partij in het college en voormalige colleges, maar ook de partijen die aan de zijlijn hebben ingestemd met de investeringen zijn er mede verantwoordelijk voor dat dit dossier zo verschrikkelijk uit de klauwen is gelopen", is Bos van mening.

De fractievoorzitter vindt dat er opgehouden moet worden met het goedpraten van de problemen. Lees meer over zijn standpunt op DUIC.nl.

Financieel risico

De gemeentelijke rekenkamer, die onderzoek deed naar het muziekpaleis concludeerde in november vorig jaar dat de bouw en exploitatie van TivoliVredenburg een financieel risico vormt voor de gemeente. De bouwkosten zijn met ruim 58 miljoen euro overschreden.

Het aantal betalende bezoekers is veel te laag voor de enorme capaciteit van het gebouw. Als er niks verandert, is exploitatie onmogelijk en loopt de gemeente aanzienlijke financiële risico's.

De rekenkamer startte het onderzoek nadat er steeds maar tekorten en andere fouten aan het licht kwamen bij TivoliVredenburg. De oorzaak ligt volgens de rekenkamer in onderling geruzie vanaf de start van de bouw van het complex. De gemeente had de regie onvoldoende in handen.

Dinsdagavond wordt er in de commissie mens en samenleving gedebatteerd over het rapport.