Het Utrechtse bedrijf Minibrew is afgelopen week verkozen tot winnaar van de "Startup van het Jaar-verkiezing". De winnaar bemachtigde 2.627 van de ruim 9.000 stemmen bij de wedstrijd georganiseerd door Sprout.

Sprout is een platform voor ondernemers met dagelijkse artikelen, een nieuwsbrief, evenementen en een magazine. De redactie besloot om een wedstrijd uit te schrijven voor beste Start-up en nomineerde 15 kandidaten. Het Utrechtse bedrijf won.

Minibrew biedt bierliefhebbers een bierbrouwmachine waarmee men thuis bier kan maken. "De doelgroep wil zelf biertjes brouwen, maar wil daar geen twaalf uur voor uittrekken", zegt Olivier van Oord tegen Sprout

Minibrew heeft de benodigde tijd weten terug te brengen tot 3,5 uur (gevolgd door een weekje rijpen). Daarbij is de grootste uitdaging een herhaalbaar en consistent biertje, net zoals bij de grote bierbrouwers.

Jongensdroom

Oprichters Bart van de Kooij en Olivier van Oord werken sinds eind 2014 samen met chief brewing' Ko Hendriks en programmeur Adrien Jeanjean aan de machine in een Utrechtse werfkelder.

MiniBrew is één en al 'storybrewing', zegt Van Oord. "Elke dag leven en verwezenlijken we onze jongensdroom. De Startup van het Jaar-award is een bevestiging voor alle support van fans, het harde werk door ons team en de groei die dagelijks gerealiseerd wordt. Het laat ook de potentie zien en geeft kracht om ons doel te verwezenlijken."